Komplet za odpoved iz razloga nesposobnosti – vzorci

Kontakt Zaradi letnega dopusta je spletna trgovina zaprta do 14.7.2024. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@vzorci-pogodb.com. Na vaše sporočilo bomo odgovorili takoj ko bo mogoče.
Pravna hiša IURIS

61,00 

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti je ena izmed rednih odpovedi pogodb o zaposlitvi. Odpoved mora biti delavcu vročena in izražena v pisni obliki.  Definicijo razloga nesposobnosti si preberite spodaj v opisu izdelka.

Pozor: Sam obstoj razloga nesposobnosti ni dovolj, ampak morate spoštovati zakonske roke ter postopek.

Če ste se znašli v situaciji, ko morate delavcu podati odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti, vam svetujemo, da si naročite komplet vzorcev za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti, ki obsega:

–       Vzorec pisne obdolžitve oz. seznanitve z očitki,

–       Vzorec zapisnika zagovora

–       Vzorec odpovedi iz razloga nesposobnosti in

–       Kratka navodila glede izvedbe postopka.

Opis

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti je ena izmed oblik redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, zato mora delodajalec upoštevati:

  • minimalne odpovedne roke ter
  • izplačati z zakonom določeno odpravnino.

Razlog nesposobnosti je podan v primeru:

–         nedoseganja pričakovanih delovnih rezultatov, ker delavec dela ne opravlja pravočasno, strokovno in kvalitetno,

–          neizpolnjevanje pogojev za opravljanje dela, določenih z zakoni in drugimi predpisi, izdanimi na podlagi zakona, zaradi česar delavec ne izpolnjuje oziroma ne more izpolnjevati pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja.

Za pojasnila glede razlogov, vročanj, obrazložitve, odpovednih rokov in odpravnin se lahko obrnete na naše strokovnjake po elektronski pošti info@vzorci-pogodb.com .

This entry was posted in . Bookmark the permalink.