Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga – vzorec

42,70 

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga se šteje za redno odpoved. Kot velja za vse redne in izredne odpovedi pogodb o zaposlitvi, mora biti podana v pisni obliki, mora biti obrazložena in mora biti delavcu vročena (za pojasnila glede vročanj, obrazložitve itd se lahko obrnete na naše strokovnjake).

Definicijo  poslovnega razloga si preberite v opisu izdelka (spodaj).

V odpovedi pogodbe o zaposlitvi je potrebno pisno obrazložiti dejanski razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi, saj zgolj pavšalna navedba razloga ni dovolj.

Če se je vaše podjetje znašlo v situaciji zmanjševanja števila zaposlenih iz poslovnega razloga, vam svetujemo, da si naročite vzorec odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga in se tako izognete nepotrebnim delovnim sporom ter težavam z delovno inšpekcijo.

Opis

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga se šteje za redno odpoved, zato morajo stranke upoštevati odpovedne roke ter izplačati odpravnino. Glede višine odpravnine si preberite objave na našem blogu ali pa se obrnite na naše delovnopravne strokovnjake po elektronski pošti info@vzorci-pogodb.com .

Za poslovni razlog se šteje prenehanje potreb po opravljanju določenega dela pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi, zaradi ekonomskih, organizacijskih, tehnoloških, strukturnih ali podobnih razlogov na strani delodajalca.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
2 comments to “Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga – vzorec”
  1. Ker sem se bal, da ne bom znal sam pravilno izpeljati odpovedi, sem naročil vzorec. Prihranil sem si veliko časa, predvsem pa vem, da je vse izpeljano tako kot mora biti in brez morebitnih napak, ki bi me drago stale. Hvala tudi za strokovno svetovanje.

Comments are closed.