Pravilnik o analizi tveganja – vzorec

Kontakt Zaradi letnega dopusta je spletna trgovina zaprta do 14.7.2024. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@vzorci-pogodb.com. Na vaše sporočilo bomo odgovorili takoj ko bo mogoče.
Pravna hiša IURIS

61,00 

S Pravilnikom o analizi tveganja se določijo posamezne skupine ali vrste stranke, poslovnega razmerja, produkta ali transakcije glede na možne zlorabe za pranje denarja ali financiranje terorizma.

Družbe, ki so zavezanci po ZPPDFT, morajo pravilnik sprejeti pred pričetkom poslovanja in analize ter preglede strank dejansko izvajati.

Če dokumentacije za preprečevanje pranja denarja še nimate urejene, vam svetujemo, da si še danes naročite Pravilnik o analizi tveganja ali pa Komplet dokumentacije za preprečevanje pranja denarja.

Kategorija:

Opis

Z analizo tveganja se določa ocena tveganja posamezne skupine ali vrste stranke, poslovnega razmerja, produkta ali transakcije glede na možne zlorabe za pranje denarja ali financiranje terorizma.

Zavezanci, ki morajo izvajati naloge v skladu z Zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranje terorizma, morajo sprejeti pravilnik in določiti indikatorje za prepoznavanje strank in transakcij.

Analiza tveganja mora odražati specifičnost organizacije in njenega poslovanja (na primer velikost in sestavo družbe, obseg in sestavo poslov, vrste strank, s katerimi posluje, vrste produktov).

This entry was posted in . Bookmark the permalink.